Hotmail vol1

Bijlage toevoegen

U kunt aan een bericht dat u wilt verzenden een bijlage toevoegen. Een bijlage bestaat uit een bestand, en meestal is dat een document of een afbeelding.

Als u een bestand gaat toevoegen, zult u tijdens het toevoegen dat bestand moeten zoeken (op de harde schijf van uw computer, of misschien op een USB stick die u heeft aangesloten). Het is daarom goed om – vóór u gaat toevoegen – eerst met het programma Verkenner te kijken wáár het bestand precies staat. Dan wordt het zoeken veel makkelijker.

U kunt na klikken op Invoegen in de werkbalk kiezen uit de mogelijkheden:

Bijlage

“Delen via SkyDrive” wordt in deze handleiding niet besproken.
Een “Afbeelding inline” is een afbeelding die zich ergens tussen de tekst van uw bericht bevindt. Ook een dergelijke afbeelding is een bestand.
Als u een afbeelding op een heel specifieke plaats in uw bericht wilt opnemen, moet u bij het begin van deze actie (een bijlage toevoegen) éérst de aanwijzer (of cursor) op de juiste plaats in de tekst plaatsen, door op die plaats met de muis te klikken.
Pas daarná begint u met het toevoegen door te klikken op Invoegen in de werkbalk.

Zie ook onderaan dit hoofdstuk over het invoegen van een afbeelding met kopiëren en plakken.
Na het kiezen voor “Bestanden als bijlagen” of “Afbeeldingen inline” wordt een venster geopend waarin het programma Verkenner zichtbaar is. Als u dit voor het eerst doet, komt u terecht in de bibliotheek “Mijn documenten” of “Mijn afbeeldingen”. Als u het eerder gedaan heeft, komt u terecht op de plek waar u de laatste keer een bestand heeft gebruikt om toe te voegen.

In dat venster moet u gaan zoeken naar de map waarin het bestand staat dat u wilt toevoegen. Als u die map gevonden heeft, klikt u op de naam van dat bestand en voegt u het toe aan uw bericht door te klikken op de knop die rechts onderin dat venster staat. Het bestand wordt dan in uw bericht gekopieerd.

Als het om een groot bestand gaat (bij voorbeeld een foto), kan het even duren voor het bestand naar uw bericht gekopieerd is. U moet dan wachten.

Een grote “inline” afbeelding kan ook kleiner in het bericht worden afgebeeld: u klikt dan in het bericht op die afbeelding, en u kunt dan kiezen voor een kleiner percentage, bij voorbeeld 25%, of 50%.

Als het toevoegen van het bestand – of eventueel van meerdere bestanden – is gelukt, kunt u het bericht verzenden.

Afbeelding inline met kopiëren en plakken

Een “Afbeelding inline” invoegen kan ook met kopiëren en plakken worden gedaan, en dat is meestal veel eenvoudiger dan het moeten opzoeken van een bestand.
U kunt daarbij eenvoudig vanuit een ander e-mail bericht of vanaf een andere website een afbeelding naar uw bericht kopiëren.

 • begin met een nieuw bericht in Outlook
 • ga op een ander tabblad in uw internetprogramma (browser) naar de webpagina met de afbeelding die u wilt kopiëren
  (of ga bij voorbeeld met Word naar een document met de afbeelding die u wilt kopiëren)
 • kopieer de afbeelding (op bij voorbeeld een webpagina) met:
  – rechts klikken op die afbeelding
  – kies in het menu: Kopiëren, en klik daarop
 • ga in Outlook naar het nieuwe bericht en plak de afbeelding daarin met:
  – rechts klikken in dat bericht op de plek waar u de afbeelding wilt toevoegen
  – kies in het menu: Plakken, en klik daarop
  Voor meer informatie over kopiëren en plakken, zie: Kopiëren en plakken.

In Internet Explorer 10 kunnen zich problemen voordoen, en dan gaat kopiëren en plakken minder eenvoudig dan in Firefox.
(In Internet Explorer 10 moet u – indien die problemen zich voordoen – eerst in het nieuwe bericht tekst intikken, en u kunt dan ‘Plakken’ gebruiken ergens in het midden van die tekst.
Zonder tekst is de functie ‘Plakken’ niet beschikbaar. U kunt na het plakken wel eventueel de tekst verwijderen.)

Kopiëren en plakken kan wèl worden gebruikt voor het invoegen van tekst en afbeeldingen, maar niet voor het invoegen van bestanden zoals Word of WordPad documenten.

Afbeeldingen die met kopiëren en plakken in een bericht zijn opgenomen, kunnen gemakkelijk worden vergroot of verkleind.
Bij het klikken op de afbeelding verschijnen er aan de hoeken en zijkanten kleine vierkantjes, bij voorbeeld:

Als u de muis (aanwijzer, of cursor) over zo’n vierkantje beweegt, verandert de aanwijzer van vorm: het wordt een pijltje dat twee kanten op wijst. Bij voorbeeld:
Als u dan klikt (met de linker muistoets) en de muistoets ingedrukt houdt, kunt u het vierkantje alle kanten op “slepen” en de afbeelding oprekken of kleiner maken, of vervormen.
U kunt dan met de bovenstaande afbeelding bij voorbeeld deze resultaten krijgen:

of