Hotmail vol1

Personen en contacten

Over personen met wie u e-mailt, kunt u contactgegevens vastleggen. Dat is vooral handig als met bepaalde personen vaak e-mailt.

Opgelet!
Als u uw wachtwoord niet meer weet en niet meer kunt inloggen, kunt u niet meer bij uw berichten en óók niet meer bij uw contactgegevens. Die gegevens staan immers op een computer van Microsoft, en niet op uw eigen computer.

Het is raadzaam om bij de contactgegevens niet meer gegevens op te nemen dan wat echt handig is voor het e-mailen zelf, dus alleen:

  • voornaam
  • achternaam
  • e-mail adres

Al het overige (zoals woonadressen, werkadressen, telefoonnummers, verjaardagen, functies, namen van partners, enzovoorts) hoort niet op een computer van Microsoft thuis.

U kunt contactpersonen toevoegen of bewerken vanuit een geopend bericht (zie verder naar onderen), maar u kunt de contactgegevens ook direct bewerken.

Contactgegevens direct bewerken

Klik in het hoofdmenu in de werkbalk

Hotmail signin werkbalk

op het pijltje pijltje naast Outlook
U ziet dan het volgende submenu dat bestaat uit vier “tegels”:

Hotmail personen

Hierin klikt u op de “tegel” met de tekst “Personen”.
U komt dan terecht in een heel ander gedeelte van Outlook, op een pagina die er ongeveer zo uitziet:

personen
Aan de bovenkant staat een andere werkbalk.

In het linker deel staan uw contactpersonen alfabetisch gesorteerd (op de beginletters van voornaam + naam).
Wanneer u op een van deze namen klikt, krijgt u in het rechter deel de contact­gegevens voor die persoon te zien, en wordt de werkbalk uitgebreid met ‘knoppen’ voor Bewerken en Verwijderen.

Als u weer terug wilt naar het e-mail gedeelte van Outlook, moet u klikken op het pijltje Pijltjepersonen naast Personen in de werkbalk:

Pijltjepersonen1

U krijgt dan weer de hierboven afgebeelde 4 “tegels” te zien. U klikt op de “tegel” met de tekst “E-mail”.

Vanuit een geopend bericht

Als de afzender van het geopende bericht nog niet bij uw contact­personen was opgenomen, staat boven in het bericht de tekst:

Als de afzender van het geopende bericht wel bij uw contact­personen was opgenomen, staat boven in het bericht de tekst:

Als u klikt op een van deze twee mogelijkheden, kunt u contact­gegevens van de afzender van het bericht toevoegen of bewerken.